Mistä koko idea lähti?

Alkuvuodesta 2017 puhuimme bändikävereiden kesken useita kertoja, että pitäisi lähteä katusoittelemaan ja telttailemaan silloin kun on kelit parhaimmillaan. Niinpä eräänä sumuisena torstai-iltana aloimme suunnitella reissua. Mentäisiin vaikkapa kolmeksi tai neljäksi päiväksi.

Ensimmäiset päivämäärät 9.-13.7. lyötiin lukkoon. Silloin pakkaisimme auton soittimilla ja makuupusseilla ja lähtisimme road tripille. Aluksi ajattelimme mennä hetken mielijohteesta sinne minne auton renkaat meidät kuljettavat. Sitten mietimme, josko menisimme sellaisiin paikkoihin missä kukaan meistä ei ole aiemmin käynyt. Itä-Suomi tuntui olevan tässä kohtaa kärkilistalla.

– Olisi myös kiva kuvata koko reissu! Tätä ideaa ei hylätty koskaan.

Ilta päättyi onnellisesti siihen, että kaikilla oli kalentereissa merkintä tulevasta road tripistä.

Hieman myöhemmin Sofia ja Joni kävivät tapaamassa eräitä perhetuttuja pienellä paikkakunnalla Savonlinnassa. Kyseessä olivat koko kylän rakastamat veljekset, jotka olivat viime vuosina menneet melko huonoon kuntoon; kuudesta veljeksestä oli jäljellä enää kaksi ja heistäkin toinen saattohoidossa. Tunnelma ei siis ollut enää niin hilpeä kuin aikaisempina vuosina oli ollut.

Ajattelimme piristää heitä musiikin merkeissä. Onneksi oli kitara mukana. Esitimme heille heidän nuoruusajan tangoja ja valsseja keittiössä kahvipöydän ääressä. Toinen veljeksistä nauroi ääneen koko konsertin ajan koska hän oli niin innoissaan. Toisella oli haikeat kyyneleet silmissä, Sofia kertoo.

Tällöin syntyi ajatus siitä, että livemusiikki kuuluu kaikille ja näin Autioituneet sai alkunsa. Ensimmäinen kiertue toteutettiin suunnitellusti heinäkuussa 2017 Itä-Suomessa.

– Hakemuksia tuli paljon ympäri Suomea. Tutuistumme samalla uusiin ihmisiin, uusiin paikkakuntiin ja kaupunkeihin. Se oli hienoa! Lisäksi oli erityisen mukavaa lähteä ystävien kanssa reissuun, Kati kuvailee.

Autioituneiden perimmäinen tarkoitus on jakaa ihmisille iloa musiikin kautta.

Tämä on vaihtoehtoinen loma muusikolle.

Autioituneet